Esimerkkiratkaisu

SaaS-yhtiön jälleenmyyntikanavan automatisointi

Verkkomyyntiä suoraan loppukäyttäjille tehnyt kypsemmässä vaiheessa ollut SaaS-yritys halusi tuoda myös jälleenmyyjät saman tilauskanavan taakse ja yhtenäistää asiakkaiden/jälleenmyyjien hallinnan. Tavoitteena oli päästä eroon manuaalisista työvaiheista myös jälleenmyyjien kautta tapahtuvista tilauksista. Yhtiö laski, että säästö olisi vähintään 1.500 €/kk myynnin, hallinnon ja laskutuksen osalta, sekä virheiden takia.

Yhtiöllä oli käytössä Pilvi™ -alusta suoramyynnissä ja 1/3-osa tilauksista toimitettiin jo automaattisesti ja yhtiö toivoi tähän laajennusta jälleenmyyntitoimintojen automatisoinnilla. Yhtiö laski, että investointi maksaisi itsensä takaisin n. 11 kk aikana.

Pilvi™ -alusta sisältää valmiin tuen jälleenmyyntitasolle ja näin jokainen loppuasiakas saatiin samaan järjestelmään. Samalla koko asiakas- ja lisenssikanta yhtenäistettiin ja järjestelmistä poistettiin turhia tilejä. Tarkemman seurannan ansiosta yhtiön MRR kasvoi suoraan 3 %, ja lisäksi jälleenmyyjät kokivat uuden tilauskanavan selkänä parannuksena nopeutuneen prosessin johdosta.

Yhtiön tulevaisuudensuunnitelmissa on aktivoitua jälleenmyyjien hankinnassa, koska uusi tilausautomaatio säästää resursseja. Yhtiö aikoo automatisoida myös uusien jälleenmyyjien hankintaprosessin puoliautomaattiseksi Pilvi™-alustan avulla. Yhtiö odottaa uudistusten ansiosta joopa 30 % kasvua tulevalle vuodelle.

Ota Pilvi™ käyttöönne

Demo
Ilmaisversio
Osta